Klamydiapiller

Klamydiapiller og klamydia test

Kønssygdomme er aldrig en sjov ting og enhver, der har oplevet at blive smittet vil nok være ekstra forsigtig fremover, da det kan være både smertefuldt men også have langsigtede konsekvenser. En af de mest udbredte kønssygdomme herhjemme er klamydia. Det er en kønssygdom, der smitter ved ubeskyttet sex, så det burde egentlig være ret nemt at undgå, men vil ved jo alle, at der kan ske uheld og desværre skal der ofte bare et enkelt fejltrin til.

Hvis du er bange for at du kunne være smittet, så frygt ej. Det eneste du behøver at gøre er, at købe en hjemmetest til klamydia. Det er virkelig praktisk at man kan gøre det derhjemme, så man behøver ikke besvære lægen med det. Skulle testen vise at du har klamydia, så forhold dig i ro. Det er ikke farligt, hvis du bare sørger for at blive behandlet snarest. Så kontakt lægen og kom i behandling. Det er nemt at behandle klamydia, så vær ikke bekymret.

Hvis du viser symptomer på klamydia, såsom svien når du tisser eller udflåd fra underlivet/penis, så bør du kontakte lægen. Det er dog ikke alle, der får symptomer og derfor skal man altid tage en test, hvis man mistænker at man kunne være blevet smittet.

 

klamydia piller

Klamydia piller

Fjerner dine symptomer på klamydia allerede efter 72 timer – Bestil dem online her, og få dem med posten.

 

 

Klamydia test

Klamydia test

Tjek om du har fået klamydia – Bestil testen online her, og få den med posten.

 

Hvad er klamydia helt nøjagtigt?

Klamydia er en bakterie ved navn Chlamydia trachomatis. Herhjemme og i vesten generelt er den kendt som kønssygdommen klamydia, hvor man i tropiske lande oftest oplever den som øjensygdommen trachom. Klamydia sætter sig primært på celler i urinrøret og livmoderhalsen, hvor den formerer sig. Den kan dog også sættes sig i endetarmen og øjnene.

Det er især unge mennesker, der rammes af klamydia, men antallet af danskere over 40, der bliver smittet er støt stigende. Hver år bliver der i Danmark påvist 25.000 tilfælde af klamydia, men man anskyder at antallet nemt kunne være det dobbelte. Hvis klamydia forbliver ubehandlet, kan det være skyld i en del negative konsekvenser, såsom barnløshed.

Klamydia test

Hvis du skulle være så uheldig at være smittet med klamydia, så vil du opleve at symptomerne vil vise sig ganske hurtigt (medmindre du er en af dem, der ikke får symptomer). De viser sig ved svien under vandladning og udflåd. I nogle tilfælde kan man få feber. Heldigvis forsvinder symptomerne hurtigt ved behandling.

Køb en klamydiatest med det samme, hvis du har haft ubeskyttet sex med en ny partner eller hvis du mistænker noget generelt.

 

Klamydia test

Klamydia test

Tjek om du har fået klamydia – Bestil testen online her, og få den med posten.

 

Hvordan opdages klamydia?

Klamydiabakterien finder man i slimhindens celler. Man finder frem til den ved at tage prøver derfra. Hos mænd foregår dette typisk ved at man tager en urinprøve om morgenen og hos kvinder bliver der taget en prøve fra skeden.

Hos lægen vil man tage prøver fra henholdsvis livmoderhalsen og urinrøret.

Nyfødte kan få øjenbetændelse, hvis moderen har klamydia. Hvis barnet har øjenbetændelse tager lægen en prøve ved at skrabe forsigtigt på indersiden af barnets øjenlåg. Efter et par dage vil man så kunne se om det skyldes klamydia. Er testen positiv skal barnet behandles med et makrolid i et par uger, og forældrene skal også begge i behandling for klamydia.

Behandling af Klamydia

Som nævnt ovenfor, så er selve behandlingen af klamydia en ganske simpel sag, da man som regel blot skal tage nogle piller i en uges tid og så er det problem løst. Pillerne vil typisk være en ganske almindelig antibiotika, ligesom man kender det fra halsbetændelse og dets lige. Klamydiapiller fungerer simpelthen ved at antibiotika hæmmer bakteriernes stofskifte, hvorved de mister evnen til at formere sig.

Hvis du er smittet med klamydia, så slug din stolthed og få det overstået. Kontakt lægen hurtigst muligt og få de piller, der kan fjerne sygdomme. Både for din egen skyld, men også så du ikke smitter andre. Skulle du vente for længe med at blive behandlet, så kan det have konsekvenser, som vi ser nærmere på længere nede.

Herunder skal vi se nærmere på et par af de klamydiapiller, der findes på markedet.

Azithromycin mod klamydia

Dette er de absolut mest udbredte præparat mod klamydia på markedet. Azithromycin er et makrolidantibiotika, hvilket i bund og grund betyder at den forhindrer bakterierne i at formere og sprede sig. Bakterierne formerer sig som regel ved at duplikere sin egen DNA, hvilket kræver et ganske bestemt protein. Antibiotika forhindrer dette protein i at blive produceret og dermed kan bakterierne ikke overleve. Når før det sker, så skal dit immunforsvar nok få din klamydia til at forsvinde.

Normalt vil der være nok med en enkelt behandling mod klamydia og infektioner i urinvejene. Men der er andre infektioner, der kræver flere behandlinger og i slemme tilfælde kan det blive nødvendigt med lægebesøg og længerevarende behandling.

Azithromycin er som sagt det mest populære præparat på markedet og grunden nok, at det også er det mest effektive.

 

Azithromycin klamydia piller

Klamydia piller

Fjerner dine symptomer på klamydia allerede efter 72 timer – Bestil dem online her, og få dem med posten.

 

Doxycyclin mod klamydia

Et andet præparat mod klamydia, som er ganske populært på det danske marked, er Doxycyclin. Doxycyclin er et antibiotikum, der fremstilles af mange forskellige medicinvirksomheder. Det er altså helt generisk og uanset hvilken virksomhed, der har fremstillet det er virkningen den samme. Så vælg altid det billigste, hvis du har muligheden, da klamydiapiller kan være ret dyre.

Ligesom Azithromycin fungerer Doxycyclin ved at bakterierne bliver forhindret i at formere sig, så der er i bund og grund ikke den helt store forskel på de to præparater, så hvis du er i tvivl, kan du spørge din læge. Men du kan som sådan ikke gøre det forkert, hvis du vælger det ene eller det andet.

 

klamydia piller

Klamydia piller

Fjerner dine symptomer på klamydia allerede efter 72 timer – Bestil dem online her, og få dem med posten.

 

Hvordan får man fat i klamydiapiller?

Tidligere kunne det være ret besværligt at få fat i klamydiapiller, da man ikke kan købe medicin, der indeholder antibiotika i håndkøb. Derfor skulle man møde op på apoteket med en recept. Det er dog meget grænseoverskridende for mange at skulle møde op personligt, og derfor synes vi at man burde overveje alternativet. Det er de færreste, der er klar over det, men man kan faktisk købe lægeordineret medicin online.

Man køber simpelthen pillerne ved at man går ind på en hjemmeside, hvor man sælger det du søger. Du finder det pågældende præparat og svarer på de spørgsmål, der bliver stillet. Dernæst bliver man spurgt i detaljer om sin klamydia. Hvornår har man sidst taget en test? Hvilke symptomer oplever du? Har du nyre-eller leversvigt? Er du allergisk overfor antibiotika og dets lige? Alt hvad der kan være relevant for lægen i bund og grund. Slutteligt oplyser du adresse, betalingsmåde og bestiller dine klamydiapiller. Der er ingen udlevering af CPR-nummer.

Derefter vil man behandle din bestilling, der gennemgås af en læge. Man bliver kontaktet, hvis der er yderligere spørgsmål eller kommentarer. Det kan f.eks. være at lægen ikke vil anbefale præparatet. Ellers vil pakken med pillerne blive afsted og man behøver bare at vente på, at de dukker op. Nemmere bliver det da ikke.

Kontroller at din klamydia er væk

Når der er gået noget tid efter din klamydiabehandling, skal du sørge for at tage en kontroltest. Dette skal ske efter seneste fire uger. Hvis testen er negativ, så kan du roligt begynde at dyrke sex igen. Men indtil du har taget en test, der viser negativ bør du kun dyrke beskyttet sex eller måske endda vente til behandlingen er overstået. Man skulle jo nødigt smitte andre eller pådrage sig en ny omgang klamydia.

Hvilke bivirkninger kan man opleve ved klamydiapiller?

Ingen medicin er helt fri for bivirkninger, så derfor slipper man heller ikke helt når det kommer til klamydiapiller. Da præparaterne indeholder antibiotika, bliver hele kroppen udsat for en antibakteriel behandling. Dette betyder at man kan opleve gener som luft i maven, kvalme, diarre og måske ligefrem opkastninger, da antibiotikummet ikke kun svækker klamydia bakterier, men også den bakterieflora vi har i mavesækken.

I sjældne tilfælde kan man opleve smerter i led, forstyrrelser af smag og syn, nedsat hørelse og andre gener. De burde stoppe, så snart din behandling er afsluttet, men hvis det er noget, der generer dig meget, så er det vigtigt at du kontakter lægen og får hjælp. Det kan være, at du skal have et andet præparat.

Oral klamydia

Det er langtfra alle der er klar over det, men man kan også godt får klamydia, hvis man dyrker oralsex med en smittet partner. Oral klamydia har dog en ”fordel” at det ikke kan smitte andre. Selv ikke hvis man kysser dem eller lignende. Det betyder dog ikke, at man ikke skal søge behandling.

Hvis du har fået oral klamydia, vil du typisk opdage det ved, at du får influenzalignende symptomer indenfor et par uger. Det er heldigvis lige så nemt at behandle som klamydia i underlivet. Man besøger lægen og får en recept på klamydia piller, der kan dræbe bakterierne. Det er altså ikke spor svært eller farligt at blive behandlet for oral klamydia.

Klamydia og sterilitet

Som vi har nævnt adskillige gange, så er klamydia ikke en farlig sygdom i sig selv, men hvis den ikke behandles, kan det medføre andre sygdomme, hvoraf nogle er ganske alvorlige. Den værste bivirkning ved ubehandlet klamydia vil for de fleste være at man kan blive steril. Det gælder for både mænd og kvinder, hvilket kan være ganske livsødelæggende for mange. Derfor kan det kun siges for lidt: Bliv behandlet, hvis du har fået klamydia.

Sterilitet kommer af ubehandlet klamydia, fordi bakterierne kan spredes til underlivet hos kvinder og hos mænd til bitestiklerne. Dette kan medføre, at ens fertilitet nedsættes, hvilket kan gøre det svært eller direkte umuligt at få børn. Det skal dog siges, at det er en ret sjælden bivirkning ved klamydia og at det kun sker hvis man har være ubehandlet i lang tid. Så kom nu til lægen, hvis du har mistanke om at du kunne bære smitten.

Hos kvinder ved spredning af bakterien ende med en underlivsbetændelse. Dette giver feber, smerter og potentielle blødninger. Ubehandlet kan det sprede sig til hendes æggeleder, hvilket kan påføre skader og i værste fald sterilitet.

Hos mænd vil spredningen til bitestiklerne resultere i at man får betændelse, hvis det ikke behandles hurtigt. Dette kan man mærke ved at testiklerne er ømme og hævede. Derudover vil man kunne opleve febersymptomer og vandledning, svider og er meget hyppig. Man behandler bitestikelbetændelse med antibiotika og hvile. Det tager som regel en uges tid før det får sin virkning og der kan gå måneder, før alt er helt som det skal være igen.

Bryd tabuet og bliv undersøgt for klamydia

Som man sikket kan læse sig frem til, så er er klamydia ikke en farlig sygdom som sådan, men det kan altså medføre nogle slemme bivirkninger, hvis det forbliver ubehandlet. Vi kan derfor ikke understrege vigtigheden af at blive testet nok. Det kan betyde forskellen på om du kan få børn eller ej.

For mange danskere, og især de unge, er det at blive testet for klamydia en meget skamfuld ting. Det er langtfra de færreste, der har den store lyst til at skulle møde op hos lægen og smide bukserne. Især fordi man så nemt kan undgå klamydia, hvis man bare sørger for at beskytte sig ordentligt under sex. Men det er ganske forfærdeligt, at så mange er skamfulde og derfor undgår at søge behandling. Især fordi, at det kan udvikle sig som det kan.

Det er vigtigt at flere unge bryder det tabu, der er omkring kønssygdomme og behandling af dem. Klamydia kan ske for enhver, der har et aktivt og normalt sexliv, så er det ikke noget skamme sig over. Heller ikke selvom man skal på apoteket og hente sine piller mod klamydia. Det foregår med stor diskretion og man vil aldrig opleve fordømmende blikke og kommentarer fra læger og apotekere.

Faktisk er risikoen for pinlige situationer langt større, hvis man får klamydia og ikke bliver behandlet, da man kan risikere at smitte andre eller få en følgesygdom. Har man først smittet en i sin vennekreds, så er der en god mulighed for, at nyheden nok skal spredes. Det vil man naturligvis gerne undgå og derfor skal man altså blive undersøgt for klamydia, hver gang man har en ny sexpartner eller får mistanke om at man kunne være blevet smittet.

Kontakt din læge, hvis du har spørgsmål

Vi håber at denne artikel har givet dig lidt mere information om klamydia og ikke mindst, hvad man skal gøre, hvis man er så uheldig at blive smittet. Gå ikke i panik og lad for guds skyld være med at ignorere det. Kontakt din læge og læg kortene på bordet. På den måde gør du lægens arbejde nemmere og du hjælper dig selv med at blive kureret i en fart.

Der er ingen grund til skam eller frygt, for det er noget der sker for masser af danskere hvert år. Det er en almindelig sygdom og den kan nemt behandles.

Bedøm dette indlæg

Se også

Sexting - Sådan sender du frække beskeder

Sexting – Sådan sender du ham frække beskeder

Sexting kan være; Hyggeligt. Sjovt. Underholdende. Frækt. Intimiderende. Ophidsende. Intimt. Sexting kan være det hele! �

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.