Sex myter - Hvad er sandt og hvad er falsk?

Kendte myter omkring sexlegetøj

I dagens Danmark er sexlegetøj noget helt almindeligt, der på ingen måde kan betegnes som noget underligt eller sært. Faktisk er det så almindeligt, at de fleste har et eller andet redskab, som de benytter til at gøre sexlivet eller onani mere interessant. Men sådan har det langt fra altid været.

I begyndelsen var vibratorer specifikt lavet for medicinsk at behandle ”hysteriske” kvinder. At det var seksuelt frustrerede kvinder og at behandlingen blot var en orgasme, blev først almindeligt kendt senere. Så begyndte man at sælge ”massageapparater” og nu er det helt almindeligt med regulært sexlegetøj.

Så man kan roligt påstå at verden er blevet et noget mere frisindet sted, men det betyder dog ikke, at der ikke stadig er fordomme og misforståelser omkring sexlegetøj. Dem vil vi se nærmere på herunder.

Sexlegetøj er kun for ensomme singler

Myten går på, at sexlegetøj er noget som singlefolk benytter, fordi de ikke kan finde en sexpartner og derfor må gøre det selv. Dette er nok en af de mest vedholdende og negative myter omkring sexlegetøj. Det er naturligvis også en af de tåbeligste.

Uanset om man er single eller i et parforhold, så kan man få stor glæde af sexlegetøj og faktisk har næsten 80% af kvinder i parforhold benyttet sexlegetøj. Det må da siges at være en ganske imponerende mængde. Det er ikke kun heteroseksuelle, der benytter sexlegetøj. Der findes masser af legetøj, der kan være til stor glæde for par af samme køn, og så skal vi slet ikke komme ind på den store mængde, der henvender sig specifikt til mænd.

Så nej sexlegetøj er ikke kun for ensomme singler men for alle, der har en sund interesse i god sex, uanset om man dyrker det med en partner eller alene.

Sexlegetøj skaber splid

En anden populær myte er, at sexlegetøj er FOR godt og derfor kan ødelægge det regulære sexliv, fordi ingen partner vil kunne hamle op med det.

Det er nok især mænd, der kan føle en smule bekymring når kæresten køber en vibrerende dildo på 30 centimeter, der både kan lyse og spille musik. Nuvel, overdrivelse fremmer forståelsen, men det er en misforståelse at det skulle ødelægge sexlivet.

Hvis man sørger for at være åben omkring sit forhold til sex og ikke mindst det faktum, at det ikke størrelsen men gørelsen, der er afgørende, så vil frækt legetøj i soveværelset kunne tage sexlivet til helt nye højder, fordi man får udvidet sin horisont og får nye oplevelser.

Myten går også den anden vej efterhånden som forskellige onaniprodukter er stormet ind på det danske marked. De naturtro og vanvittigt frække masturbatorer har givet nogle kvinder en urolig følelse i kroppen. Men som med dildoer og vibratorer er frygten helt uden grund. Sex er vidunderligt, men det kan også være rart at lege med sig selv, eller at benytte sexlegetøj på hinanden.

Så sexlegetøj skal ikke blot fritages fra myten om at skabe splid, det kan faktisk bringe par tættere sammen.

Sexlegetøj består kun af dildoer og vibratorer

At der ikke findes interessant sexlegetøj og at det udelukkende er farverige dildoer, er simpelthen noget forvirret sludder. Der findes sexlegetøj for enhver smag og til enhver person. Ingen to mennesker er ens, så hvorfor skulle man have samme præference indenfor sexlegetøj?

Det er sandt, at der findes en meget stor mænge vibratorer og dildoer, men det er stadig bare en dråbe i vandet, når man for alvor dykker ned i det store ocean af sexlegetøj.

Der er f.eks. ingen der siger at sex skal foregå vaginalt, vel? Der findes efterhånden et meget stort og omfattende marked for analt sexlegetøj, der bl.a. omfatter buttplugs, anal dildoer og analkugler. Det er noget, der i den grad kan krydre sexlivet og man kan skiftes til at benytte legetøjet (husk dog at rengøre det først).

Men ud over legetøj til penetration, så er der en anden genre af sexlegetøj, som især de seneste år er blevet meget populært, nemlig BDSM-legetøj. BDSM-legetøj er piske, blindfolds, håndjern, reb og meget mere, som kan benyttes til at lege med dominans, smerte og underkastelse. Det behøver ingenlunde have noget med dildoer at gøre, og faktisk kan man sagtens have en yderst vellykket aften med BDSM uden nogen orgasmer.

Så nej sexlegetøj er ikke kun dildoer og vibratorer.

Der er ingen fordele ved sexlegetøj

Den sidste myte vi skal kigge på antyder, at der ikke er nogen fordele ved at benytte sexlegetøj og kritiske stemmer påstår sågar at sexlegetøj kan være decideret skadeligt for kvinder.

Det er naturligvis noget sludder og der findes masser af forskning på området, der faktisk viser at sexlegetøj ikke blot kan være gavnligt, men direkte nødvendigt for mange kvinder. Grundene kan være mange, men der er ingen tvivl om, at det har ændret manges liv.

F.eks. er der mange kvinder på forskellige typer medicin, der simpelthen ikke er i stand til at opnå orgasme ved almindeligt samleje. For dem kan en Magic Wand vibrator være svaret, fordi dens intense vibrationer kan tvinge en orgasme frem.

Men også bækkenbundskugler hører under kategorien af sexlegetøj, der kan have en gavnlig effekt. Faktisk er det den primære grund til overhovedet at benytte dem. Hyppig brug at bækkenbundskugler kan styrke underlivet og modvirke inkontinens.

Så hvis man skal bruge beviser på fordelene ved sexlegetøj, så er det ikke svært at finde dem.

Lad os aflive myterne

Myter om sexlegetøj er ikke bare tåbelige, men de er også decideret skadelige, for de er med til at forstærke den skepsis og forstokkethed omkring sex, som rigtigt mange mennesker stadig går med. Det er med til at trække os ned i fortidens puritanske dynd og har faktisk ikke nogen eksistensgrundlag i det 21. århundrede.

Sex er vidunderligt og sexlegetøj kan være med til at gøre det endnu bedre, så prøv sexlegetøj og hjælp hele verden med at få aflivet de forældede myter en gang for alle.

Se også

Realdolls

RealDolls – Realistiske sex dukker

RealDoll bliver mere og mere populære, og ikke mindst mere og mere realistiske. Der er

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *