Sex myter

6 Sex myter – Fup eller fakta

Uanset om vi får sex regelmæssigt eller ej, så er sex et emne som forvirrer os, og som halvdelen af os ikke er så kloge på, som vi faktisk gerne ville tro.

Mens de fleste af os, forstår det meste af hele den der sex ting, så fortæller forskningen os – at der er mere end blot et par enkelte gråzoner. Hvoraf nogle måske kan overraske dig.

For at slå en ting fast, vi taler ikke om de gamle myter om at onani gør dig blind, eller at piger bliver gravide af oralsex og den slags ting. Nej, vi taler om de ting, hvor vi får forvekslet tingene, med resultater rangerende fra det frustrerende, til at det ligefremt bliver farligt.

Myte nr. 1 – Spørgsmålet om onani

Kvinder må ikke onanere

Myter og halve sandheder omkring onani, de kan stadig overraske. Men myten om kvinder og onani, det er en af de mest udbredte. En af de myter siger – at kvinder ikke skal onanere.

Man er ikke helt sikker på hvorfra den myte stammer, men nogle steder så er det åbenbart den antagelse der hersker. Logisk set, giver det ingen mening – Kvinder har samme ret og evne til at onanere som mænd har.

Selvfølgelig er det ikke noget du “skal” gøre, men en undersøgelse af plannedparenthood.org tyder på, at kvinder der onanerer har et højere selvværd end kvinder der ikke gør. Så kan du selv tænke over den.

Fyre kan ikke lade være med at onanere

Ja, ja – Vi ved godt, at du ved, at alle bør vide at onani er en normal måde, at få taget trykket på, uanset om man gør det alene, eller i fællesskab. Men hvad med den gamle kliche om, at mænd især er biologisk programmet til, at tilfredsstille dem selv jævnligt?

Igen er det et rungende nej! Hverken fyre eller piger er “nødt” til at gøre det. Onani er en ren lystbetonet handling, og en yderst behagelig en af slagsen.

Se vores store udvalg af onaniprodukter til fyre her.

Det er skadeligt at onanere

Gode nyheder her, når det kommer til onani, så gælder det gamle ordsprog om, at man kan få meget af det gode – Den holder simpelt hen ikke. Tværtimod kan onani faktisk lindre stort set alle former for lidelse. Lige fra PMS, stress, søvnløshed og hovedpine. Ud over det, så er det fuldstændigt lige meget hvor tit du onanerer – Det gør ikke ud over din evne til at forplante dig.

Se vores store udvalg af vibratorer og dildoer.

Myte nr. 2 – Hollywood Glamour

Sex der ikke er perfekt er en skuffelse

Hollywood film har skylden for en del. Til at starte med, lige meget hvor mange gange i fortæller os, at første gangs sex med en ny partner, det er helt utroligt, specielt ikke akavet eller noget andet – Tja, så siger erfaringen os noget andet.

Quickies tæller ikke

For det andet – langsomt, længe og til musik er ikke sådan de flere af os andre dyrker sex. Nyd quickien – og accepter, at sex – lige meget om det er med en partner gennem længere tid, eller en smuk fremmed – det er ikke mindre værdifuldt, og det behøver på ingen måde være perfekt.

Ren dyrisk sex, kan være perfekt og godt, lige meget om der er en stearinlys oplyst stue, forførende musik, frækt lingeri eller ej.

Myte nr. 3 – Sex er kun for de unge

Endnu en gang propaganda omgiver næste myte. Læg mærke til, at stort set alle reklamer, der bruger sex som budskab, der er det den unge smukke krop.

Fakta: Sex er ikke kun for smidige tyve-årigede piger og drenge. Nej, dine forældre, ja sandsynligvis også dine bedsteforældre, de dyrker det stadig.

Sexlivet dør hvis du bliver gift

Hvornår stopper folk med at dyrke sex? Eller gør de nogensinde det?! En myte siger, at sexlivet dør når man bliver gift, og at lige så snart ringen sidder på fingeren, så stopper sexlivet.

Er det sandhed, eller bare et deprimerende faktum? Heldigvis tyder forskning på, at du ikke behøver bekymre dig alt for meget. En undersøgelse fra 2010, spurgte 5.865 personer i alderen mellem 14 og 94, både gifte og ugifte om deres seksuelle vaner. I aldersgruppen mellem 25 og 59 år, sagde 25% af personerne, at de nyder sex mellem to til tre gange om ugen. For singler, var det kun godt 5% der kunne sige de fik sex så ofte.

Selvfølgelig er det ikke det samme som at sige, at det at opretholde et aktivt sexliv gennem mange års ægteskab er nemt, men den gode nyhed er dog, at det snildt kan lade sig gøre.

Gamle folk har ikke sex

Når det kommer til denne gamle myte, sex blandt de ældre – Så er tingene ikke helt som du måske tror.

Faktisk siger de seneste undersøgelser, at der er sket en fordobling i antallet af kønssygdomme, blandt mænd og kvinder i alderen mellem 50 og 90 år. Ja, det er en ret bred gruppe af folk, men resultatet tyder ikke desto mindre på, at selv om det er godt at forblive seksuel aktiv i alderdommen, så er det stadig vigtigt at beskytte sig ordenligt.

Myte nr. 4 – Størrelsen betyder noget

Penis længde

For det første er der ingen sammenhæng mellem hvad størrelse sko manden bruger, og på hvor stort vedhæng han har i bukserne. Ingen! Det samme gælder  om forestillingen om, at hans penis længde, er den samme som afstanden mellem tommel og pegefinger spidserne.

Størrelsen betyder noget

For det andet, så garanterer en stor penis ikke nødvendigvis fantastisk sex, flere orgasmer, eller noget som helst andet. Størrelsen er helt ærligt ligegyldig. Det der betyder noget, er mere væsentligt en god kommunikation, og begejstring for den anden part. Selvfølgelig kan der være enkelt tilfælde, hvor kvinden simpelt hen er for stor, til at kunne mærke manden, men derfor kan hun godt få orgasme og fantastisk sex på andre måder.

Myte nr. 5 – Mad der holder gang i sexlivet

Du kan øge din sexlyst ved at spise….. Biller?!

Afrodisiaka, er fødevarer der siges at stimulere sexlysten, og kan findes i stort set alle kulturer.  Nogle er velkendte – for eksempel det at spise chokolade, mens andre spænder fra det mere eksotiske, til det helt igennem mærkelige. Sure sekreter fra den spanske flue bille, eller hvad med pulveriseret næsehorns horn.

Fugu fisk

Hvis man ser bort fra udryddelsen af truede dyrearter, så er den fysiske effekt af, at spise eller indtage disse såkaldte afrodisiaka, rangerende fra ikke eksisterende til direkte faretruende.

For eksempel rapporter prøve spisere af Fugu fisken eller kuglefisken eller blowfish som den også kaldes (en af verdens farligste fisk hvis ikke den er tilberedt ordenligt), at de kan mærke en prikkende eller snurrende effekt.

Ganske vist er det ikke lige i alle smag at spise fisk, og jeg tror godt vi kan antage, at den eneste snurrede fornemmelse de får, er på grund af det element af fare, de udsætter sig selv for.

Østers gør dig liderlig

Hvad med mindre farefuldt spise? Kan østers for eksempel få dig i godt humør? Ikke helt, men du må ikke undervurdere effekten, på disse retter. Men det er ikke på grund af den fysiske effekt, men udelukkende på grund af den psykiske. Så spis endelig bare østers, chokolade eller bananer der henleder tankerne på en penis. Men stop med at spise næsehornets horn. Det har ikke noget fysisk effekt, og så kan du ligeså godt tage et stykke chokolade ekstra. Læs mere om hvad maden kan gøre for din smag her.

Myte nr. 6 – Sex og sundhed

Der er en masse rygter om sex. Mens vi er helt sikre på, at vi kan lide det, og at det helt sikkert er rart – Hvad er så de sundhedsmæssige konsekvenser?

Sex og motion

Den gode nyhed er, at sex er en fantastisk måde at brænde kalorier af på. Faktisk i gennemsnit omkring 150 kalorier hver halve time, og det er godt til at få hjertet til at arbejde, og få pulsen op. En anden ting er, at sex frigiver endorfiner i hjernen, hvilket skaber følelsen af, at være høj, og interessant nok – hjælper det kroppen med at kontrollere smerte. Det er derfor sex er godt til, at afhjælpe hovedpine.

Sex og sport

Men hvis sex er så godt for helbredet, hvorfor får sportsfolk så besked på, at lade være med at dyrke sex op til vigtige kampe.

Den tidligere fodbold træner for det engelske landshold, Fabio Capello, forbød spillernes partnere, i at indlogere sig på spillernes hotel, under VM i Sydafrika i 2010. Dette på grund af de såkaldte “distraheringer”, som kvinderne fik skyld for under det forrige VM. Måske var der gode grunde til, at London som var vært ved OL i 2012, uddelte 150.000 gratis kondomer til de 10.000 deltagende atleter. Ikke mindst – Hvilke rolle havde Muhammed Ali’s seks ugers lange cølibat. Var det grunden til, at han opbyggede aggression, og cementerede sit ry som verdens største bokser?!

Forskningen tyder på, at seksuelle udfoldelser, ikke nedbryder den fysiske overlegenhed, udholdenhed, eller ren og skær vilje som driver atleter og sportsudøvere til medaljer. Faktisk har nogle studier endda hævdet, at sex kan hæve testosteron niveauet forud for vigtige kampe eller konkurrencer, og dermed hjælpe sportsfolk til at nå podiet.

Bedøm dette indlæg

Se også

Test af Fleshlight – Teagan Presley

Jeg var så heldig fornyligt at få fingrene i en Fleshlight Girls – Teagan Presley for noget �

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.