hvordan skriver man en sexnovelle?

Hvordan skriver du den perfekte sexnovelle?

Der er nogle der tror, at der er en eller anden hemmelig formel, når du skal skrive en god sexnovelle. Men nej, der er ingen hemmelighed. Stort set alle, der kan skrive et fornuftigt dansk, og har læst et par bøger, samt er villige til at arbejde for at blive bedre til at skrive – De kan lære at skrive ganske udmærkede sexnoveller. Der er dog nogle ting som du måske med fordel kan drage nytte af. Faktisk så kan disse tips også benyttes i andre henseender, som hvis du vil skrive enhver form for fiktion.

Fantasi

Måske er denne for åbenlys, men det er nødvendigt for at kunne udtænke en historie. Små børn gør det hele tiden – Bruger deres fantasi, hvor de digter historier som de fortæller til deres bamse, og drablige historier og rejser som deres legetøjssoldater har været ude på, eller dukkernes snak og leg.

Et af de spørgsmål som de fleste forfattere får er; “Hvor får du alle dine ideer fra?”. Men ideer dukker op de mest underlige steder. Tager du bussen eller toget til arbejdet? Fint: Du er nemlig indbygger i et lille “fiktivt samfund” i den tid turen varer. Tag et kig på dine med-passagerer – De er hovedpersonen i deres eget liv.

Den unge dame, der ligner en sekretær for en succesfuld advokat er måske ved at tage læbestift på. Måske har hun en rød g-streng på under hendes nederdel. Måske er hun ved at planlægge, hvordan hun endelig får nedlagt sin chef. Måske har hun afpresset sin chef, og det er sidste gang hun sidder i en bus eller tog, fordi i næste uge har hun råd til en Audi. Måske bor hun sammen med en mand og en kvinde, og dyrker sex sammen med dem begge to. Måske er hun ved at tage læbestift på igen, fordi hendes mand blev liderlig, og tog hende på køkkenbordet, lige inden hun fløj ud af døren for at nå bussen.

Det afsnit blev lige skrevet, fordi jeg lige netop forestillede mig at jeg sad i bussen og kiggede rundt på de andre passagerer. Hvis du er studerende, så har du adgang til et utal af potentielle karakterer til din novelle. Din klasse, dine veninder, kammerater , festerne, biblioteket. Hvis du er på arbejdsmarkedet, så tænk på dine kollegaer, forretningsforbindelser med mere. Hvis du går hjemme, så kan det være kassedamen i Netto, eller flaskedrengen i Føtex.

Okay – Videre. Vi tager biblioteket. Eller nærmere bestemt, læsesalen i biblioteket. Helt konkret, den unge pige, der sidder bagerst, og skygger for solen, mens hun kigger ned mellem reolerne. Hun venter måske på nogle. Måske er hun bange for at hun er gravid. Måske har er hun slave for en master, og han er bare forsinket. Måske er hun hemmeligt forelsket i bibliotekaren.

Se? Det er faktisk ikke svært at finde karakterer til din frække sexnovelle.

Personer og handling

Nogle skribenter er gode til at udtænke et plot, mens andre er bedre til at få deres personer til at virke virkelige og mestrer dialogen.

Men du bør være rimelig god til begge dele. De ideer som vi skitserede i forrige afsnit, har mest at gøre med personerne, mens der ikke rigtigt er noget plot. En af de ting der er ved sexnoveller, er at de næsten altid er drevet af personerne, hvilket næsten giver sig selv, da de jo primært handler om interaktioner mellem personer.

Jeg har stort set altid min telefon på mig, og når jeg er ude og overhører en samtale, eller ser en interessant person, eller møder en med et fængende navn. Så skriver jeg det ned i min notesbog på telefonen. Senere, når jeg så sidder og skal skrive noget ned, så læser jeg lige de noter jeg har skrevet. Så begynder jeg at bygge ting på, det kan være en fysisk beskrivelse, eller jeg fortsætter de brudstykker af samtalen jeg overhørte, og ser hvor det bringer mig hen. Andre gange, så går jeg tilbage i mine egne erindringer, og søger efter brudstykker af samtaler, eller personer som jeg har kendt, og prøver at se hvordan de passer sammen.

Så sker det som regel at en person dukker frem, og får sit helt liv, og alt hvad jeg skal gøre er at følge efter, og bare tage noter. Ofte ved jeg ikke hvor historien tager mig hen. Der er nogle forfattere der ikke kan arbejde på den måde, og som vil prædike at plottet skal være på plads før. Men så længe det fungerer for dig, så er det fint.

Vær opmærksom på, at hvis din historie skal fungere, så SKAL dine personer have lidt dybde. Der er ikke noget mere intetsigende, end et godt gennemtænkt plot hvor personerne bare ikke har dybde, eller du intet ved om dem. Her snakker jeg ikke størrelsen på deres kønsorganer. Men tommelfingerreglen er, at du skal altid vide mere end du fortæller. Tag dig tiden til, at konstruere en minimal baggrundshistorie. Det er deres fortid og tidligere handlinger der har skabt den person du skriver om. Det er de ting der er med til at afgøre hvordan de reagerer på en given situation. Hvis ikke du ved det, hvordan kan du så give personens karaktertræk videre til læseren.

Ud fra det, så vil du også erfare, at det at skrive en god historie det tager tid. Du løber måske tør for inspiration, og afviger fra din hovedhandling og personer i løbet af et par timer… Men det er kun begyndelsen. Du bliver nødt til at lære dine hovedpersoner at kende. Du bliver nødt til at studere dem, og lege “hvad nu hvis” med dem. Dette leder ofte til parallelle handlinger, eller sidehistorier, og giver dybde og individualitet til dine personer. Ofte så får denne proces mig til at droppe den oprindelige handling, til fordel for noget der langsomt viser sig.

Struktur på din sexnovelle

Hvor mange historier har du ikke læst, som var isolerede scener, der virker som om de er taget ud fra et større perspektiv. Der er ingen begyndelse, eller slutning. Bare en masse action der starter ud af det blå, og stopper et andet sted, og du kan næsten fornemme at det er en historie der har taget mindre end to timer at skrive. Det er ikke en novelle. Længde er ikke et kriterie for en god historie, hellere en kort, men interessant historie, end en lang novelle der bare bliver ved.

Hvordan strukturen ser ud, det er op til dig men der skal være en form for struktur, og det skal indeholde noget handling. Altså, der skal ske noget. Det er sjældent man kan skrive som en anden James Bond film, hvor du bliver ført fra den ene hæsblæsende scene til den anden. Det kan være svært at få bygge en ordentlig sexhistorie op på den måde.

Så kan det være nemmere, at bygge den op som en symfoni, der langsomt bygger op til det ultimative klimaks, hvor du efterfølgende giver et efterspil. Det kan være nemmere at bygge en historie op på den måde.

Det betyder ikke, at handlingen skal foregå rundt omkring personerne. Du kan snildt fortælle en historie set ud fra for eksempel en enkelt person, der er låst inde alene i et mørkt skab. Men hvorfor er hun der? Hvad sker der i hendes tanker? Disse ting kan stadig være ganske god handling.

Hvordan du slutter historien er op til det, men det bør give sig selv at historien er slut, uden at du behøver at skrive “SLUT” i bunden af siden. Der bør være en afrunding af en slags. I de fleste sexnoveller giver det meste dog sig selv. Når orgasmen er kommet, så er det en naturlig slutning på novellen. Men prøv at kom med lidt mere, pir din læsers nysgerrighed – Er der aftalt et nyt møde? Er der lagt op til en fortsættelse?

Det gode ved sexnoveller er, at de som regel altid slutter med en lykkelig udgang. Eller som man siger på engelsk – En happy endning.

Troværdighed

Som en læser, der elsker fantasi og science fiction, så bør din historie være troværdig. Hvis ikke den er det, så vil din læser stoppe op, og tænke for sig selv – “Okay, det her er ikke til at forholde sig til, videre”. Har din hovedperson 15 sprøjte orgasmer i løbet af ti minutter? Stønner din hovedperson højt, bare ved tanken om at have sex med en hel smølfeby? Hvis hun er til gangbang, så fantaserer hun måske om det, men det er ikke noget den almindelige læser ser som plausibelt.

Okay, det er måske mine egne tanker, men jeg tænder ikke på smølfer og Star Trek historier. Måske som ganske almindelige fortællinger, men når vi snakker erotiske historier og noveller, så er det højst usansynligt. Men når vi snakker essensen af en god erotisk novelle, så skal læseren være i stand til, at sætte sig ind i historien, og kunne se sig selv som en af deltagerne. Hvis læseren kan identificere sig med en af personerne i novellen, eller kan forestille sig hele plottet, og setuppet, så har du ham eller hende i din hule hånd.

Nogle af de bedste kommentarer du kan få på en noveller er ting som – “Mit forhold til xx var lige netop sådan”. Eller “Damn, jeg kunne se mig selv i rollen som yy”. Det er kommentarer der kan få selv den bedste forfatter til at knibe en lille tåre. (Trommehvirvel).

Så skal du holde dig helt til ting der er sket i virkeligheden? Selvfølgelig skal du ikke det, erotiske noveller er jo trods alt en form for fantasi. Men det er bare ting, som læseren ville ønske kunne ske.

En anden faktor i din troværdighed er din sans for detaljer. Din hovedperson skal ikke bare forlade huset, men lad hende gå ud på terrassen, føle kulden fra når hun går udenfor, og lad hende så gå ind for at tage en varmere jakke på, den jakke hendes kæreste gav hende. Den slags detaljer gør historien meget mere virkelig. Lad være med at skrive at han kom, eller han kom ud over hende igen og igen. Skriv i stedet for noget i retning af – “Han gispede da hendes fisse klemte om hans pik, og han kunne føle hvordan spermen begyndte at vandre fra hans nosser. Mal et billede i hovedet på læseren, som de kan se, høre, mærke eller føle.

Du kan sagtens bruge genstande, steder med mere fra dit eget liv. På den måde kan du også bedre beskrive dem. Du behøver ikke at beskrive at historien tager sted på HC Andersensvej i København, men det gør det nemmere at beskrive stedet og få læseren til at sætte sig ind i historien, hvis du bruger lokationer der er rigtige.

I en af mine historier, der bor pigen i et hjem hvor hun har et badekar med løvefødder. Det er faktisk taget fra mit barndomshjem, så brug ting fra dit liv. Det gør det nemmere at beskrive realistisk.

En anden historie, der kører hovedpersonen fra København til Herning for at være sammen med sin elskerinde. Det er ikke noget jeg har gjort, men en kammerat tog turen hver uge i et par måneder da jeg var yngre.

 

At bruge rigtige erindringer, og facts er altid nemmere, og er ofte nemmere end at skulle opdigte alting. Det klassiske råd er; Skriv hvad du kender til.

Professionalisme

Her mener jeg ikke, at du skal betales for de ting du skriver. Jeg mener bare, at du skal respektere dit publikum. Hvis du ikke gør det, så er chancerne for at de læser din næste novelle meget lille.

Tag tiden til at gå din tekst igennem flere gange. Måske finder du på en ny drejning af plottet der gør historien bedre. Du får fanget nogle flere stavefejl og grammatiske fejl. Hvis ikke du er god til at stave, så en til at teksten igenne for dig.

Lad være med at omskriv en andens novelle. Kom med dine egne ideer. Ja, vi kan alle sammen låne brudstykker af andre, men du bør ændre de ting du låner, og gør dem dine egne. Originalitet er altid mere interessant for læseren. Hvis du er løbet tør for ideer, så prøv at lav nogle af de øvelser jeg beskrev i starten. Man lærer altid noget af at observere andre.

Tag skrivningen seriøst – Hvis ikke du mener det er vigtigt at tage dig tiden til det, og lægge et stykke arbejde i det – Hvorfor så gøre det?

Lyt til konstruktiv kritik. Du bør faktisk søge andres meninger om dine skriverier. Det vil kun gøre dig bedre. Du behøver ikke ændre din novelle, men du bør helt lytte til hvad der bliver sagt.

Øv dig – Skriv, skriv og skriv. Læs bøger, og ikke kun erotiske noveller. Du kan aldrig skrive for meget, og læsning er aldrig en dårlig ting. Gå på biblioteket, læs bøger om skriveteknik og brug af ord. Observer dine omgivelser, og arbejd nogle af de ting der sker omkring dig ind i dine skriverier. Når du tager dig selv i, at genskrive dine noter på arbejdet. Så er du ved at være på rette vej. Når dine kollegaer og venner kommer og spørger om du vil læse de ting de har skrevet, både breve og andet – Så er du ved at være der hvor du kan kalde dig forfatter.

Hvis du nu leder efter et sted, hvor du kan læse frække gratis sexnoveller, og måske endda publicere dine egne. Så er der her et steder hvor du læse og lægge dem op.

Bedøm dette indlæg

Se også

Test af ballgags

Gagball anmeldelser

Velkommen til denne Gagball anmeldelse, hvor vi vil komme ind på de forskellige gags som �

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.