Bækkenbundsøvelser for mænd – Også kaldet kegel øvelser

Bækkenbundsøvelser for mænd (kegel øvelser)Chancen for, at du har hørt om bækkenbundsøvelser til kvinder er stor, men har du hørt om bækkenbundsøvelser for mænd? Øvelserne hjælper kvinderne med at træne deres bækkenbund efter en fødsel, men disse øvelser hjælper ikke kun kvinder, de kan også hjælpe mænd!

Hvad er bækkenbundsøvelser for mænd?

Bækkenbunden (kegelen) blev opdaget af Dr. Arnold Kegel i 1940’erne, og han fandt ud af, at den kunne trænes til for hjælpe kvinder med at stramme skeden op, efter de havde født. Men det blev hurtigt opdaget, at disse øvelser ikke kun hjalp kvinder, men de kunne også hjælpe manden.

Bækkenbundsøvelser er en god måde, at hjælpe den naturlige erektion af penis, samt øge egenskaben til at holde længere i sengen. Ligesom med kvinder, så har bækkenbundsøvelser til mænd et primært mål – At styrke pubococcygeus (PC) musklen (også kendt som bækkenbundsmusklen).

Bækkenbundsmusklen

Denne muskel er meget ens hos både mænd og kvinder, da den strækker sig fra halebenet, og op til skambenet, hvilket skaber en hængekøjelignede muskel. Disse muskler, støtter organerne i bækkenbunden, og hjælper også de muskler der styrer lukkefunktionerne i både penis og anus.

Hvad er fordelen af bækkenbundsøvelser til mænd?

Bækkenbunden er lige så essentiel for mænd der vil forbedre der sexliv, som for kvinder. Alligevel, så skipper de fleste mænd træningen af bækkenbunden, fordi det er den eneste øvelse der ikke direkte er med til at forstørre deres penis. Men træningen har en række andre fordele, som kan afhjælpe nogle problemer, og indirekte forstørre penis. Disse fordele inkluderer blandt andet:

 • Stærkere bækkenbundsmuskler, giver dig en hårdere erektion
 • En bedre vinkel på din erektion
 • Det vil hjælpe med, at få din erektion til at holde i længere tid, takket være en bedre blodgennemstrømning i penis
 • Det hjælper på ejakulationens kraft og volumen, og giver dig mere eksplosive orgasmer
 • Hjælper indirekte på penisstørrelsen, da blodgennemstrømningen er større
 • Du vil opleve at du bedre kan styre din orgasme, hvilket vil give dig bedre udholdenhed
 • Det kan afhjælpe inkontinens, da det er de samme muskler der kontrollerer din blære
 • Du vil opleve, at du ikke har behov for at stå op om natten for at tisse
 • Du vil få en sundere prostata, og bækkenbundsøvelser indgår i behandlingen af prostata smerte
 • Bækkenbundsøvelser kan forhindre at man får bækkenbundsløsning

Hvordan laver jeg så bækkenbundsøvelser som mand?

Bækkenbundsøvelser er en god øvelse for din penis af flere grunde. Ikke alene får du alle de før nævnte goder, men de er også nemme at lave, og du kan lave dem stort set alle steder – Der er ingen der vil opdage hvad du laver.

 1. Find dine bækkenbundsmuskler. Næste gang du skal tisse, så prøv at stop, eller i det mindst prøv at tis langsommere. Musklen du bruger til at stoppe urinen med, det er din PC muskel. Du behøver ikke spænde i benene, maven eller balderne. Prøv istedet at fokusere på, at løfte hele mellemgulvet opad, og hvad er der er vigtig her er – at du prøver at trække vejret normal gennem spændingen af bækkenbunden. Hvis du kan stoppe urinen med at løbe, midt i du er ved at tisse, så har du fundet og spændt dit bækkenbund. Hvis du har svært ved at finde dem, så er det de samme muskler, som du også bruger, når du strammer anus.
 2. Spænd i bækkenbundet. Når du er klar til at lave øvelsen, så spænd i bækkenbunden.
 3. Hold spændingen. Hold spændingen så lang tid du kan. De fleste kan ikke holde den i mere end et par sekunder af gangen. Men det er helt fint, det er netop derfor vi laver øvelsen.
 4. Slip spændingen og gentag. Prøv at se om du ikke kan lave 10 gentagelser, og så byg op til at du kan holde spændingen i 10 sekunder hver gang.

Når du laver øvelsen korrekt, så vil du mærke dine testikler løfte sig. Det tager noget tid, men hvis du laver dine øvelser regelmæssigt, så skulle du kunne mærke en tydelig fremgang i løbet af 4-6 uger.

Det bedste ved disse øvelser er, at du ikke behøver hjælp fra hverken hænder eller ben. Du kan lave dem hvor som helst, når som helst. Om du sidder i bilen, ser Tv, eller om du står i kø i Bilka.

Hvor ofte skal jeg træne bækkenbunden?

Som med enhver anden form for træning, så er det bedre at starte langsomt, og så bygge op. Her er vores anbefaling for, hvordan du kommer igang.

 • I de første tre uger: Lav 50 gentagelser hver anden dag. Hver gang, bør du holde spændingen i mellem 1 og 5 sekunder.
 • Efter de første tre uger: Gradvis øg træningen, så du træner 5-10 minutter hver dag, fire dage om ugen. Dette skulle være ret nemt at overkomme, da du jo kan lave øvelserne hvor som helst du vil.

Kan jeg få multi-orgasmer?

Ja, bækkenbundsøvelser kan hjælpe mænd med at få multi-orgasmer. Når din bækkenbund er stærk nok, vil du have kraften til at stoppe dig selv fra at ejakulere. For at du kan gøre det, skal du være i stand til at holde en stærk spænding i mere end 10 sekunder. Når først du er der, så prøv følgende:

 • Lige før du når “The point of no return”, så trækker du bækkenbunden sammen og holder den i 10 sekunder indtil du kan mærke, at ejakulations trangen er væk – Først der slipper du spændingen igen.

Den hårde del er, at få bækkenbundsmusklen stærk nok, til at holde presset fra ejakulationen. Nogle er få uger om at lære det, andre år. Det svære er, at lære nøjagtigt hvornår man skal spænde. Så at lære det, kræver øvelse, tålmodighed og masser af gentagelser.

Desværre er der ikke rigtigt noget sexlegetøj der understøtter træningen af mænds bækkenbundsmuskulatur, men du kan se et bredt udvalg af bækkenbundskugler til kvinder her.

Du kan også læse mere om prostata massage eller se vores udvalg af prostata vibratorer.

Se også

Test af ballgags

Gagball anmeldelser

Velkommen til denne Gagball anmeldelse, hvor vi vil komme ind på de forskellige gags som

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *