Vibratorens historie

Vibratorens historie

Før at sexualitet blev offentligt anerkendt, så blev onani faktisk brugt af læger i England omkring starten af 1800’tallet, som en behandlingsform til kvinder. Faktisk var bækkenbundsmassage vidt udbredt, som behandling til kvindelig hysteri. En behandling som faktisk ofte endte ud i en orgasme. Stimulation af det kvindelige køn, var ikke at betragte som noget med sex at gøre, men de omtalte det som hårdt arbejde, og noget af en tidsrøver.

En af de første vibratorer blev kaldt “Tremoussoir”, og blev opfundet i Frankrig omkring år 1734. Den første dampdrevne vibrator blev kaldt “Manipulator”, og blev opfundet af en amerikansk læge (George Taylor) i 1869. Det var til stor lettelse for de læger der udførte bækkenbundsmassagen, da de nu slap for ondt i håndled og hænder. Jeg gad godt se nutidens kvinder fumle med deres dampdrevne vibrator. De er med garanti lidt mere støjende, og mindre diskrete end dem man kan få i dag.

Omkring år 1880 tog Joseph Mortimer Granville patent på en elektronisk vibrator. Filmen “Hysteria“, tager udgangspunkt i denne opfindelse, og fortæller historien omkring det.

I 1902, fik det amerikanske firma Hamilton Beach, patent på den første elektroniske vibrator til privat brug. Alle vibratorer før det, havde alle været som behandlingsform, og dermed brugt i lægeindustrien. Det gør faktisk vibratoren, til det femte husholdningsapparat der bliver gjort elektrisk, næst efter symaskinen, ventilatoren, te kedlen, og brødristeren. Men omkring et årti før både støvsugeren og strygejernet blev gjort elektroniske. Ikke mindst i kraft af reklamer i nogle af datidens blade.

Disse reklamer forsvandt dog i 1920, da deres udseende gjorde at de blev forbundet med sexualitet, og mandens fallos. Noget som ikke var accepteret i samfundet på det tidspunkt.

Vibratoren genopstod i 1960’erne under den sexuelle revolution. Den 30. juni 1966 ansøgte John H. Travel om et patent for en “trådløs elektrisk vibrator”, til brug på/i den menneskelige krop, og var starten på hvad vi i dag kalder den moderne personlige vibrator. I patent ansøgningen refereres til et tidligere patent, for en lommelygte hvis alternative design, ikke efterlod nogen tvivl om et muligt alternativt brug. (En tidlig form for Fleshlight til kvinder måske?)

Snart efter kom der yderligere patent ansøgninger, der muliggjorde både flere hastigheder, med også fremstilling i et stykke, hvilket gjorde dem både nemmere at fremstille, men også at rengøre.

Siden 1980 er både vibratorer, men også sexlegetøj i al almindelighed blevet meget mere mainstream. Der hvor vibratoren for alvor fik luft under vingerne, var da Sex and the City i 1998 fremstillede en af hovedfigurerne – Charlotte, som værende afhængig af en Rabbit Vibrator, den har vi her på siden som Jessica Rabbit. Endnu et løft, fik vibratoren da Dr. Laura Berman i et Oprah Winfrey Show i marts 2009, faktisk anbefalede mødre, at gøre deres 15-16 døtre opmærksomme på, den nydelse de kunne opnå ved hjælp af en klitoris vibrator.

I dag har flere af de amerikanske supermarkeder, faktisk vibratorer stående på hylderne. Herhjemme er det også blevet mere og mere udbredt, og sexbutikkerne er rykket ud fra Istedgade, og ind i diverse storemagasiner. For eksempel har Orion, åbnet en butik i det københavnske stormagasin Fields.

Undersøgelser fra 2009, viser at op til 53% af alle amerikanske kvinder, mellem 18 og 60, har brugt en  vibrator. En stor undersøgelse der blev omtalt i Alt for Damerne i april 203, siger at 63% af alle danske kvinder, faktisk har noget “frækt” i skuffen.

En anden undersøgelse siger så også, at det faktisk er mere populært i dag, at købe en vibrator, end en “gammeldags” dildo.

Efter E.L. James’ triologi om Fifty Shades of Grey, har sikkert også sat skub i salget af sexlegetøj herhjemme, i hvert fald spås der, at år 2014 bliver året hvor salget af sexlegetøj til danskerne boomer – I hvert fald hvis man skal tro en undersøgelse foretaget i 20140.

Vibratorer og orgasmer

En vibrator, anbefales af sex terapeuter i dag, til kvinder der har svært ved selv at opnå orgasme, enten via onani eller samleje. I dag kan man også få flere vibratorer der henvender sig til par, og dermed kan bruges til begge parter. Her er et produkt som LELO Tiana meget populært, og selvfølgelig også dem der næsten startede trenden – We Vibe.

Typer af vibratorer

Nogle vibratorer bliver i dag solgt som et ganske almindeligt massage apparat. Et af de mest populære stykker sexlegetøj i dag, er faktisk ikke udviklet som et sexlegetøj, men som et kropsmassage apparat, men der var nogle snarrådige kvinder, der så andre muligheder i disse ting. Nogle vibratorer kører på batterier, mens andre kører på ledningsnettet. Der er sågar vibratorer der bruger luft til at stimulere klitoris med.

Du kan også få vibratorer der kan tilsluttes din musikafspiller, eller som reagerer på din mobiltelefon. Fælles for de fleste vibratorer i dag er, at de stort set alle er lavet af hård plast, blød jelly, eller silikone. Det er de mest hygiejniske materialer, og de er 100% fri for ftalater.

 • Klitoris vibratorer: Dette er de vibratorer der også bliver solgt som “ryg massage apperater”, eller som de bliver kaldt i dag – “Magic Wands”. Her på siden har vi op til flere af disse, magic wands – lige fra Fairy’s massage wand, til LELO’s Smart Wand. De er store, og kraftige vibratorer, som ikke er specielt diskrete, men der er også andre typer klitoris vibratorer, som for eksempel Form 2 af Jimmy Jane, Alia fra LELO eller Nalone – Curve som alle er variationer af en lidt mere tidssvarende og diskret klitoris vibrator. Der er mange flere forskellige designs, men fælles for dem alle er, at de er specielt udformet til at yde vibrationer direkte på klitoris.
 • Dildo-formede: Dildo er det navn, der bruges til at definere et fallos lignende sexlegetøj, uden nogle former for vibrationer. Så en dildo vibrator, er altså en fallos lignende dildo, tilsat vibrationer. Her er der igen mange muligheder, som den helt nye Amorino fra Fun Factory, Liv fra LELO og mange andre. De fås også i udgaver der er specielt designet til enten vaginalt eller analt brug, og nogle slår sig igen på at være gode til at ramme G punktet.
 • Vandtætte vibratorer: Selv om rigtigt mange vibratorer slår sig på at være vandtætte, så er de det alligevel ikke helt. De kan næsten alle snildt bruges i en bruser, eller tåle at blive våde under leg. Men der er dog nogle, der også tåler at blive nedsænket i vand, og dermed er ideelle til at tage med i poolen, badekarret eller hvor du nu foretrækker at tage den med.
 • Rabbit vibratoren: Blev for alvor kendt fra Sex and the City. Det er en dildo, med en udvækst på, der med en hvis portion (i nogle tilfælde mere end andres) fantasi, godt kan minde om ørene på en kanin, og det er heraf navnet kommet. Den er designet til både at stimulere indvendigt, men også på klitoris samtidigt. Tag for eksempel denne vibrator fra Je Joue, Fifi, hvor der ingen tvivl er om hvor navnet stammer fra.
 • G-Punkts vibrator: Det er en traditionel vibrator, hvor enden af den er udformet lidt specielt – Som regel i form af en lidt buet ende som er specielt designet til at stimulere det kvindelige G punkt under brug. Et klassisk eksempel her på, er Fun Factory‘s Stubby. Dem der bruger dem, siger at vibrationerne er med til at forstærke følelsen, når den rammer G punktet.
 • Prostata vibrator: I de senere år er der kommet mere og mere sexlegetøj til mænd også. Heriblandt er det blevet mere og mere moderne, eller anerkendt, at manden også har et G punkt – Eller som nogle kalder det, et P punkt, eller prostata punkt. Der er selvfølgelig også lavet sexlegetøj, der er specielt designet til at ramme dette punkt. Her kan vi nævne LELO’s prostata vibrator – Billy.
 • Vibrator Æg: Æggeformede vibratorer, som er beregnet til at indsætte i kvinden. De kan dog også benyttes til klitoris massage. Det er som regel et glimrende diskret stykke sexlegetøj til forspil, hvor kvinden diskret kan bære ægget, mens manden via en fjernbetjening styrer æggets vibrationer, og dermed også hvilke nydelse kvinden skal have. Et af de sidste nye former for denne type legetøj er Hula Beads, som ikke bare vibrerer, men også roterer.
 • Pocket Rocket/Bullets: Er typisk meget små vibratorer, cylinder formede, og designet til at stimulere enten klitoris, eller brystvorterne. De kan komme i udgaver der er forklædt som læbestift. Der er ofte en meget kraftig vibrator i en sådan Pocket Rocket.
 • Anal Vibratorer: De er som navnet antyder – Designet til analt brug, og har derfor typisk en krans forneden, der gør at den ikke bare glider helt ind. Det anbefales at bruge en god glidecreme til disse, da du ved brug uden glidecreme, kan ødelægge slimhinden i tarmen, og dermed forårsage infektioner. Hvis den er uden vibrator, bliver det ofte bare kaldt en Butt Plug. Fun Factory’s Stronic Zwei er et godt eksempel på en typisk anal vibrator.
 • Butterfly vibratorer: Er en vibrator, der typisk ligner en sommerfugl med udspredte vinger, hvor kroppen udgøres af en kraftig bullet vibrator, mens vingerne er lavet af blødt plast eller silikone, og er lavet til at dække skamlæber og klitoris, og dermed brede vibrationerne ud til hele det kvindelige køn. De kan også udvides til samtidig at yde anal stimulering. Også disse fås med fjernbetjening og er dermed egnede til en fræk aften i byen.
 • Vibrator Penisring: En af de nyere ting på markedet, er penisringe med vibrationer. Her er formålet, at det ikke bare virker som en ganske almindelig penisring, men at vibrationerne også er med til at stimulere, både ham og hende under brug. Fifty Shades of Grey serien har lavet en fremragende vibrator penisring.

Alle vibratorer i dag stort set, er med en form for multispeed, og ofte med mange forskellige former for vibrationsmønstre.

Vibratorer for handikappede:

I dag er sexlegetøj ikke nær så tabu som det var engang, og i dag har handicappede mennesker også mere fokus på deres sexualitet. Men ofte kan en vibrator være den eneste form for sexuel stimulans de oplever, på grund af nedsat funktionalitet i enten arme eller hænder, eller generelt i kroppen. Næsten enhver form for vibrator, med et godt håndtag er at foretrække til kvinder med handikap, det kunne for eksempel være Fun Factory’s Big Boss, som har et godt håndtag. For mænd er der kommet et onaniprodukt som Hot Octopuss, som faktisk kan give mænd udløsning, selv om de ikke kan få erektion.

Sjove vibrator facts:

Visse steder er faktisk ulovligt at eje en vibrator, det gælder blandt andet i Indien, selv om de sælges online.

I nogle amerikanske stater er salg af disse totalt forbudt. Valentines dag 2007 stadfæstede en domstol Alabama en lov om forbud mod salg af sexlegetøj, og i 2009 blev loven om “Anti-Uanstændighed” opretholdt.

I økonomiske nedgangstider, viser det sig ofte at salget af sexlegetøj går op. Her kan man tale om “hårde tider”.

Helt op til 81% af de kvinder der bruger en vibrator, har haft en trekant med dem, deres partner og en vibrator.

“Every single man in his life sometimes thinks a dildo is luckier than him.”.

Se flere sjove sex facts her.

Kilde: http://en.wikipedia.org/wiki/Vibrator_(sex_toy))

Bedøm dette indlæg

Se også

Test af Fleshlight – Teagan Presley

Jeg var så heldig fornyligt at få fingrene i en Fleshlight Girls – Teagan Presley for noget �

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.