Sådan bruges en menstruationskop

Sådan bruges en menstruationskop

Det kan være svært at komme igang med at bruge en menstruationskop, fordi det måske ikke bliver betragtet for at være lige så hygiejnisk som en tampon eller et bind. Men bare rolig – Der er intet uhygiejnisk ved at bruge en menstruationskop. Tværtimod, så er den lige så hygiejnisk som de andre alternativer, og så er den også bedre for miljøet.

Når du skal igang med at bruge din menstruationskop, så er der lige et par gode råd.

 1. Steriliser koppen
  – Før du bruger din menstruationskop, så bør du lige smide den 3-5 minutter i en gang kogende vand, så du får dræbt alle bakterier der måtte sidde.
 2.  Fold koppen, og før den ind
  – Tryk koppen godt sammen, og før den på plads. Når den er inde, så bare giv slip og den folder sig ud og åbner sig så den kan opfange blodet.
 3. Tjek at koppen sidder korrekt
  – Hvis du kan mærke buler, eller folder i bunden af koppen, så sidder den ikke rigtigt. Du kan prøve at dreje bunden af koppen, indtil du kan mærke den har foldet sig ud, eller du kan prøve at sætte den op igen.
 4. Når du skal have menstruationskoppen ud
  – Hiv i stilken på koppen, indtil du kan få fat i bunden af den. Giv den et forsigtigt klem, og træk den langsomt ud. Undlad at trække den ud ved at hive i stilken, da ikke er til at styre når den så kommer ud.

Menstruationskop

Ja, det kan du godt – Du skal blot være mere opmærksom når du tager koppen ud.

Materialet som koppen er lavet af, det kan holde i 10 år. Dermed er det ikke sagt at koppen kan holde i ti år, det kommer helt an på hvor hårdt den bliver behandlet når man sætter den op og tager den ud. Normalt kan den holde i 4-7 år. Der kan forekomme misfarvninger af koppen efter noget tid, men det er helt normalt.

Nej, det behøver du ikke. En normal tampon har en snor som kan opsuge væske. Men en menstruationskop kan du uden problemer gå på toilettet.

Ja, det er der ingen problemer i.

Det kan man godt, men vi anbefaler det ikke da penis nemt kan komme til at skubbe til koppen, og dermed slutter den måske ikke tæt mere.

Menstruationskopper kommer som regel i tre forskellige størrelser.

 • Mini – Den er beregnet til teenagere og dem der har en lille skedeåbning
 • Størrelse A – Den er anbefalet til den helt normale kvinde der endnu ikke har født
 • Størrelse B – Denne størrelse er anbefalet hvis du har født normalt en gang
5/5 - (2 votes)

Se også

Sexting - Sådan sender du frække beskeder

Sexting – Sådan sender du ham frække beskeder

Sexting kan være; Hyggeligt. Sjovt. Underholdende. Frækt. Intimiderende. Ophidsende. Intimt. Sexting kan være det hele! �

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.