Hjem » Guides » Guide til glidecreme

Guide til glidecreme

Glidecreme er ekstremt vigtigt, ikke kun for nydelsen og komforten, men også fordi glidecreme næsten er en nødvendighed, når det bruges sammen med et kondom. Det reducerer nemlig friktionen, og det afhjælper at kondomet går i stykker under brug.

Lad os bare slå fast en gang for alle, glidecreme er ikke kun til gamle kvinder, kvinder der ikke er nok tændte nok, til analsex eller noget andet.

Når nu du er overbevist om, at du måske godt vil prøve sådan en glidecreme – Hvad skal du så vælge?

Det første du skal have afklaret er, hvad du skal bruge det til? En silikonebaseret glidecreme er ikke ret god til brug sammen med sexlegetøj, og nogle kondomer, da det faktisk kan gå hen og ødelægge legetøjet.

Silikonebaseret glidecreme:

En glidecreme baseret på silikone, er god til stort set alle former for sex, hvor der ikke indgår legetøj. Det meste sexlegetøj i dag er lavet af silikone, og hvis I bruger en silikonebaseret glidecreme, så kan det gå i forbindelse med selve legetøjet, og dermed ødelægge det.

Det anbefales heller ikke, at bruge en silikonebaseret glidecreme til brug sammen med kondomer, igen af samme årsag som før – Silikonen kan gå i reaktion med kondomet, og dermed gøre det mindre holbart. De fleste kondomer er iøvrigt også påført glidecreme til at starte med.

Der er dog ingen regler uden undtagelser, men læs altid på pakningen, eller tuben om den kan bruges sammen med kondomer. En af de få silikonebaserede glidecremer, der faktisk bruges sammen med sexlegetøj er GetMaxxx. Det anbefales dog altid, at man lige prøver glidecremen på et lille hjørne af silikonen på sexlegetøjet, før man smører hele vibratoren eller dildoen ind i glidecreme.

En silikonebaseret glidecreme har dog oftere en mere længerevarende glideevne, end en ditto vandbaseret. Det gør den særdeles velegnet til for eksempel analsex.

Vandbaseret glidecreme:

Den vandbaserede glidecreme er mere legetøjsvenlig end silikoneudgaven. Desuden er det også en af de meste brugte. Til gengæld holder den ikke så længe, da vand jo som bekendt fordamper over tid, så skal der måske bruges lidt ekstra end silikoneudgaven.

Dog er forskningen på dette område i stor udvikling, og i dag er det næsten umuligt at se, og mærke forskel på, om det er den ene, eller anden glidecreme du bruger.

Det anbefales ofte, at bruge vandbaseret glidecreme til kondomer, men igen skal du læse på tuben, eller beholderen da der er ingen regler uden undtagelse.

Fordelen er, at de er lavet på vand, og dermed hverken fedter de, eller efterlade nogle pletter. Desuden er de fleste 100% duft og smags neutrale.

En af de mest populære vandbaserede glidecremer er Pjur Woman.

Anal glidecreme

Glidecreme til analt brug er typisk en smule tykkere, og mere drøje i brug, end dem der er beregnet til vaginalt eller oralt brug.

Der er også mange der er tilsat et stof, der bedøver en lille smule, da der er nogle der syntes at analsex kan gøre lidt ondt. Den vigtige ingrediens her er benzocaine. Det er det samme stof, der findes i kondomer der yder samme formål. Benzocaine bedøver alt det kommer i berøring med, så brug det kun der hvor det er påtænkt.

Hvis du leder efter en god analglidecreme, så prøv Sinful’s anal glidecreme.

Glidecreme med smag:

Hvis du kigger efter en glidecreme, der smager bedre, så er der de senere år, også begyndt at dukke glidecreme med smag op på markedet. Langt de fleste former for glidecreme idag, om de er vandbaserede eller silikonebaserede, er uden hverken smag, farve eller lugt. En glidecreme med smag egner sig, sjovt nok – bedst til oralsex, da det ellers ikke giver meget mening at bruge en med smag. De fleste af disse glidecremer er vandbaserede.

Du finder smagsvarianter som hindbær, blåbær, jordbær, lime og alverdens blandinger på kryds og tværs.

En ting lige at være opmærksom på, er at nogle af de glidecremer med smag, de indeholder sukker. Sukker er ikke det bedste at bruge i de nedre regioner.

Økologisk glidecreme:

I disse tider, hvor alle er meget fokuseret på miljøet, der er der kommet en helt ny kategori af glidecreme på markedet – Nemlig den økologiske. I stedet for kemikalier, så indeholder de ofte naturlige ingredienser som e-vitamin, carageenan og aloe, som gør dem ekstremt effektive, og meget drøje i brug – helt uden at være lavet af kemikalier alene.

De kan være gode til folk der kan få allergiske reaktioner, da de naturlige stoffer udelukker dette.

Der er mange der er enige om, at naturlige glidecremer generelt set, dufter mindre kunstigt, og de efterlader også huden blødere og smidigere end andre typer glidecreme.

En god økologisk glidecreme er System Jo’s økologiske glidecreme.

Kølende glidecreme:

Det er også muligt idag, at få en specialudgave af glidecreme der virker svalende og afkølende. Dette kan være med til at give det en helt speciel og pirrende følelse.

Varmende glidecreme:

Ligesom du kan få en glidecreme der virker svalende, og afkølende – så kan du få en glidecreme der virker varmende. Igen er dette med til at give en helt speciel, og pirrende fornemmelse for både manden og kvinden.

Find de forskellige former for glidecreme her:

Vandbaseret glidecreme

Silikonebaseret glidecreme

Glidecreme bruges i rigtigt mange sammenhænge, og for kvinder i fx. overgangsalderen, der kan det være en nødvendighed. Efter en fødsel kan der også nogle gange være så meget ubalance i hormonerne, at det ganske enkelt næsten er umuligt for kvinden at blive våd.

Det kan også være en nødvendighed, hvis I forsøger jeg frem med analsex, eller måske bare ved onani med en dildo. Der er ingen naturlige fugtkirtler ved anus, så derfor er glidecreme næsten en nødvendighed der.

Mænd kan bruge glidecreme, hvis de for eksempel bruger en lolitadukke, eller nogle af de andre onani produkter på markedet. Hvis ikke de bruger en form for glidecreme der, ja så kan det være direkte ubehagelig.

En god glidecreme kan også være med til, at gøre oplevelsen af sex mere levende, fordi der opstår en tættere kontakt – Eller det kan i hvert fald føles sådan.

Skal vi så kun bruge glidecreme ved vaginalt, eller analt samleje? Nej, du kan også få glidecreme med smag, og dermed er ganske egnet til oralsex.

Se også

Bondage reb

Bondage reb – Den ultimative guide til bondage reb

Velkommen til denne guide om bondage reb, og hvad forskellen er på de forskellige reb. …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *