Hjem » Blog » Fra Fifty Shades – til at prøve selv

Fra Fifty Shades – til at prøve selv

Da Fifty Shades of Grey ramte verdens boghandlere, så medførte det en helt ny dialog om BDSM i hele verden. Mange mennesker har læst bøgerne, og blevet nysgerrige på, hvordan de kan få deres partner der hjemme, med på lidt ekstra frækt.

Denne artikel vil forhåbenligt hjælpe dig med, at få fantasien ført ud i livet, og ind i soveværelset.

Jeg har læst bøgerne, og de er ret frække. Jeg vil gerne prøve nogle af de ting i soveværelset! Hvad er det første jeg skal gøre?

Det første du skal gøre er, at indse at det ikke vil blive som i bøgerne. Der er mange i BDSM miljøet, der ikke kan lide bøgerne. Der er en del der føler, at den måde personerne interagerer på i bogen, det er tvang og tangerer endda til misbrug. Det er fint nok for en bog skrevet ud af fantasien, men den holder ikke så godt i virkeligheden.

I bøgerne, der gør Christian Grey en masse ting, uden at forhandle med Anastasia om dem. Faktisk ville hans opførsel i den virkelige verden, blive anset for at være stalking, eller misbrug.

I et BDSM forhold er forhandling og samtykke to vigtige ingredienser. Det er en nødvendighed for, at kunne dyrke sikker, og sund BDSM, hvor de involverede parter, de er enige om, eller snakker om hvad de villige til at gøre, og ikke mindst – Hvad de IKKE er villige til at gøre.

Men tager det ikke noget af det frække ud af legen, hvis du fjerner overraskelsen, og spontaniteten?

Ikke det mindste! At snakke om hvem du er, og hvad dine grænser er, er på ingen måde det samme som at sætte sig ned, og aftale hvad der skal ske. Det er en proces, hvor du sætter grænser for hvilke områder du syntes er interessante, og hvilke områder du ikke finder interessante.

Du kan måske godt tænke dig at blive bundet. Men du vil måske ikke lige prøve anal sex. Så du kan sagtens sige “Jeg har det fint med at blive blive bundet, men helst ikke anal sex”.

Men, hvis jeg vil have at en anden tager kontrollen, så ødelægger det da lidt, at jeg fortæller hvad jeg gerne vil have, og ikke vil have?

Nej! Alle har deres grænser, der er ikke nogle her i verden, der er til alt. At have grænser, det gør dig ikke en dårlig submissiv, og det betyder ikke, at du er kontrollerende. Det betyder bare, at der er ting der ikke er interessant for dig, og det er helt fint at sige det.

Er det ikke, hvad kontrakten som Christian gav Ana handlede om?

Ikke helt. Mens der var en scene i Fifty Shades, hvor Christian snakkede om Anastasia’s grænser – Så tager han ikke hensyn til dem. Han krydser dem ofte, og forhandler dem ikke før de starter den seksuelle del af deres forhold. Det er ikke hvad man gør, hvis man vil dyrke et sundt BDSM forhold.

Det er vigtigt, at snakke om hvad du vil, og ikke vil, og hvad dine grænser er. Det skal vel og mærke foregå FØR, at i går gang med de seksuelle handlinger.

Men, jeg har ikke prøvet det her før, så jeg ved ikke hvad der er interessant, og hvor mine grænser er. 

Det er helt i orden, og det er hvad man gør når man går i gang med at udforske nye områder.

Når du starter på noget nyt, så vil du aldrig kunne forudsige med sikkerhed, hvad du kan lide, eller ikke lide. Det er en af de sjove ting ved at være menneske.

Prøv at tænk på de scener i bøgerne, som der virkeligt tiltalte dig, og forestil dig, at du var hovedpersonen. Hvilke det var den mest interessante? Hvilke del var ikke så interessant? Det giver dig en ide om, hvor du skal starte.

Når du så begynder at udforske, så er det okay at din grænser rykker sig. Det er faktisk meget muligt at de vil. Du kan starte blødt ud, og prøve nogle ting, for at se om det er noget for dig og din partner. Så kan i begynde at udvide repertoiret, og prøve en masse ting.

Det kan også være, at du gerne vil prøve nogle ting, fordi de lyder spændende og frække i fantasien, men når du så prøver dem, så virker det bare ikke for dig. Det kan være lige fra opskriften på kylling du så i avisen, til nye scener du gerne vil udforske i soveværelset. Det er helt okay at sige – “Ved du hvad, jeg troede det ville være rigtigt frækt, men det var det ikke. Så lad os prøve noget helt andet”.

Det er en af de gode ting ved BDSM, du får rent faktisk lov til at blive hørt. Selv hvis du gerne vil være den submissive, og gerne vil have en anden til at tage kontrollen. Du sætter dine grænser, fortæller hvad der tænder dig, og du udstikker retningerne for, hvad du godt kunne tænke dig at udforske.

Det er en rejse, der er mange ting du kan prøve. Mange tror, at BDSM det er når du ifører dig et læderkostume, og pisker folk. Men BDSM kan faktisk være blidt, ømt, sensuelt, eller hårdt og perverst. Der er så mange facetter i BDSM, at det tager længe at få prøvet det hele.

Jeg ved hvilke del af Fifty Shades der tænder mig – Hvordan får jeg udført det rigtigt?

Først, så tænk over om det er sikkert. Der er nogle ting i Fifty Shades, som virker frækt, men der er bare ikke nogen rigtig sikker måde at gøre det på.

Hvad der føles sikkert, og rent faktisk også er sikkert – Det kan være to forskellige ting. Når man begynder at udforske bondage for første gang, så ender de med at binde hinanden med nylon strømper, eller silkebånd i stedet for reb, fordi reb føles mere voldsomme, eller truende.

Men BDSM folket foretrækker reb, fordi det er meget sikkert. Nylon kan strammes rigtigt stramt, og bliver helt umuligt at binde op igen. Det kan lukke af for blodet uden varsel. Improviserede silke bånd kan også være svære at binde op, og det kan skabe store problemer hvis noget går galt.

Derefter skal du snakke med din partner.

Hvordan gør jeg det? Det er flovt og/eller skræmmende at snakke om de ting. Hvad hvis min partner syntes at det for grænseoverskridende? Hvad hvis min partner siger nej?

Det kan være svært, at få åbnet op for den slags snakke i soveværelset, men der er dog et par ting der kan hjælpe dig på vej.

  • Snak om de dele af bogen som du kunne lide. Tilbyd at læse et afsnit eller to for din partner.
  • Snak med din partner om at dele seksuelle fantasier. Alle har dem, selv om vi ofte er for generte til at dele dem. Gør det sikkert for din partner at snakke om sin fantasi (en stor del af det er, ikke at blive overrasket når du finder en fantasi underlig, eller du ikke finder den fræk eller spændende). Husk også på, at bare fordi en person har en fantasi, så er det ikke nødvendigvis noget de vil udføre. Du får bare en ide om, hvor jeres interesser overlapper hinanden, det er det hele.
  • Snak om hvorfor lige netop de ting gør dig liderlig de er interessante. Hvad er det ved lige netop den ting? Kan du lide, at nogle tager kontrollen? Er det bondage delen? Eller hvad er det helt nøjagtigt?
  • Du kan starte med at sige – “Der er nogle ting, jeg godt vil have du skal høre om. Det er lidt skræmmende for mig, at snakke om dem, men jeg stoler på at du vil lytte til mig, så jeg starter med at sige…”.
  • Stil åbne spørgsmål. “Jeg er vild med ideen om at prøve _____ – Det lyder frækt. Hvad syntes du? Hvilke ting tænder dig?”.
  • Det kan måske føles lidt skræmmende, at snakke om at være den submissive. Men at være den dominate er også skræmmende, især hvis du ikke er vant til det. Desuden tager den dominante jo ansvar for hvad der skal ske.
  • Hvis du finder det skræmmende at sige det ansigt til ansigt, så prøv på andre måder. En god måde er, at starte en fræk sex chat med din partner. Det kan være nemmere at dele ideer, og tale om ting i gerne hver især vil prøve på skrift.

Så, nu har vi snakket om det, hvordan starter vi så?

Når i nu har diskuteret de ting i hver især godt kunne tænke jer at prøve, så er det tid til at prøve dem. Vælg et tidspunkt, hvor i kan fokusere på det, uden at blive forstyrret. Det er helt normalt, at føle sig nervøs når i skal prøve nye ting, det er helt okay.

Lad være med at prøve alle tingene på en gang. Vær ikke bange for, at prøve ting du måske er usikker på. Hvis noget ikke går på den måde du havde forventet, så er det også helt okay. Det er del af livet, og en del af læringsprocessen.

Vælg et stop-ord. Et specielt ord der betyder STOP! Det skal ikke være ordet stop, for nogle gange kan man komme til at sige det, selv om man ikke mener det. Brug stop-ordet hvis du ender ud i noget, som du ikke vil være med til mere. Det internationale stop-ord er “cirkus”. Det er et ord man ikke lige bruger normalt, men alligevel et ord alle kan huske.

Gå langsomt frem og lad være med, at prøv det hele på en gang.

Hellere fortryd noget i ikke fik gjort, end at fortryd noget i har gjort. 

Det er okay at sige ting som “Du må godt binde mig nu (eller hvad i end har besluttet jer for at prøve). Der er nogle der tror, at det ikke er frækt at spørge efter ting. Men lad mig bare sige, det er meget frækt at høre fra den anden, hvad vedkommende gerne vil prøve eller gøre.

Hvordan kan jeg lære om, hvilke ting man skal prøve?

Heldigvis, så behøver du ikke lære det hele alene. Der er mange folk, der har prøvet en masse før dig, og de deler som regel gerne ud, om hvad der er sikkert, og hvad der ikke er.

Der er masser af måder at lære på. Der er flere BDSM fora rundt omkring. Der er BDSM klubber som SMil. Desuden kan man i de fleste swingerklubber, også komme ind og lære en masse. Du er også velkommen til, at stille spørgsmål her i tråden, og jeg vil svare efter bedste evne.

 

Se også

Danmark har fået en digital sexclub

Danmark har fået en digital sexklub – skal du lege med? Danmarks nye frække sex-univers …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *