Hjem » Blog » Ældre og seksualitet

Ældre og seksualitet

Mange tror, at bare fordi man er blevet ældre, så forsvinder ens sexlyst, og ens seksualitet går i dvale. Det forholder sig dog ikke sådan på nogen måde. Tværtimod, så er seksualiteten noget af sidste der ryger.

Men mange ældre mennesker, de lider også af, at de ikke lige kommer forbi en sexbutik, og kan komme ind og se varerne. Eller også er det upassende, hvis de bliver set gå ind i en sådan butik, eller de er for generte. Når det kommer til at bestille varer over nettet, så kommer de som regel også til kort. De har ikke erfaringen, og ved ikke hvad de skal lede efter, og havner måske på mere eller mindre lyssky steder, og så lukker de hurtigt ned igen.

Herhjemme er der faktisk ikke mange steder de ældre kan gå, hvis de vil have hjælp til den slags. Typisk er det jo tabu at spørge familien til råds, og plejepersonalet på plejehjemmet, er ikke uddannet i den slags.

Der er nogle ting der ændrer sig hos os mennesker, når vi bliver ældre. Generelt set ser man på tre forskellige ændringer

  • Socialt
  • Psykisk
  • Fysisk

Sociale forandringer kan være fordi man mister sin partner, eller partneren ændrer sig så meget, at man fra at være kone eller mand, går hen og bliver sygehjælper.

Det kan også være ganske almindelige problemer i parforholdet, eller helt andre forhold der spiller ind. Nogle af tingene kan man ikke gøre noget imod. Sygdom er svær at kæmpe imod.

Psykiske ændringer kan også forekomme, det kan være man simpelthen bare mangler overskud, er træt, eller har smerter. Det kan også være at man ikke længere er tilfreds med sin krop, og man derfor prøver at gemme den. Frygt for hjertetilfælde, eller bare præstationsangst kan også være faktorer der gør, at man måske har nedsat ens sexlyst, eller måske endda helt har mistet lysten. Heldigvis er der råd for at afhjælpe den slags. Der er mange sexologer der tager fat om netop disse problemstillinger. Det kan du læse mere om ved at kontakte sexologen Maj Wismann der underviser i, hvordan du kan få sexlysten tilbage.

maj

Til sidst er der alle de fysiske indvirkninger.

Det kunne være:

  • Tørhed i skeden. – Dette er et udbredt problem, og er ikke kun begrænset til ældre. Vi anbefaler at købe en god glidecreme, og bruge denne. Du kan læse vores guide til glidecreme, så er du godt på vej.
  • Det kræver mere stimulering at opnå orgasme. – En god vibrator ville kunne afhjælpe disse problemer. Når man bliver ældre, så nedsættes følelsen nogle gange i ens kønsorganer. En af de mest populære klitorisvibratorer i dag er magic wands. De er ikke så farlige som de lyder, og var oprindeligt ikke udviklet som sexlegetøj. Men i dag er deres evner ud i denne disciplin kendte – Vi anbefaler en magic mand, hvis du har problemer med at opnå orgasme. Du kan også se vores udvalg af almindelige vibratorer her.
  • Slap bækkenbund, der kan medføre manglende orgasmer eller inkontinens. Det er heldigvis forholdsvist nemt at træne bækkenbunden op igen, og det kan afhjælpe en masse problemer, blandt andet inkontinens. Vi anbefaler her et sæt bækkenbundskugler fra Je Joue der hedder Ami.
  • Manglende eller aftagende erektion Her anbefaler vi en penisring. De kan faktisk hjælpe dig med at fastholde erektionen, og samtidig også gøre den mere hård. En penisring koster ikke alverden, det er faktisk noget af det billigste du kan købe.

Dette er de mest hyppige forandringer der kan ske hos de ældre, der alle kan føre til nedsat eller manglende sexlyst. Heldigvis er der råd for de fleste.

Kontakt Maj Wismann her >>

Se også

Danmark har fået en digital sexclub

Danmark har fået en digital sexklub – skal du lege med? Danmarks nye frække sex-univers …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *