Hjem » Blog » 11 tips mod nedsat sexlyst i ægteskabet

11 tips mod nedsat sexlyst i ægteskabet

Her følger vores bud på 11 tips mod nedsat sexlyst.

Når det kommer til ægteskab, er der ingen tvivl om, at sex er noget der vægter tungt. Men for rigtigt mange par, er der problemer bagved de lukkede døre. Det anslås, at et ud af tre par lider af manglende sexlyst. Kort sagt, i disse ægteskaber ønsker den ene ægtefælle sex meget oftere end den anden. Det er grobund for problemer. Man siger, at hvis forholdet kører, så fylder sex cirka 20% af det samlede forholds goder. Men hvis forholdet ikke kører, så fylder eventuelt manglende sex helt op til 80%, af de tanker der kører rundt i hovedet, på enten manden eller kvinden.

Faktisk siger flere parterapeuter, at en af de største årsager til folk opsøger dem, er manglende sexlyst hos den ene part.

Hvis du er i et ægteskab, hvor den ene part føler han/hun mangler sex, så vil du med stor sandsynlighed læse dette indlæg, og prøve at følge de tips der gives, fordi du vil finde dem nyttige. Uanset, om du er den ægtefælle, der har en højere sexlyst. Eller den i forholdet, der ikke har så meget sexlyst. Så er i begge nødt til at være pro-aktive, hvis i ønsker at forbedre jeres forhold. Dette indlæg giver 11 tips til den ægtefælle der ikke har så meget sexlyst. Det næste indlæg vil give tips til den ægtefælle der længes efter mere fysisk kontakt.

Husk, at det her er ikke en vandring du skal tage alene, det hjælper hvis i sætter jer ned, og nærmer jer denne kløft imellem jer sammen, og som et par.

1. <h2>Gør det at have et tilfredsstillende sexliv til en større prioritet i dit liv</h2>
Der er mindst to vigtige grunde til, at du skal tage dit sexliv op til overvejelse, og være opmærksom på det.

Den første er dit forhold til din ægtefælle. Jeres ægteskab afhænger af det. Din ægtefælles selvopfattelse kan afhænge af det, og ikke mindst – Din fremtid kan afhænge af det. Du er nødt til at stoppe dine tanker, om at du kan have et godt og solidt samliv, uden sex. Med mindre din partner er 100% enig i dette. Du må ikke fravælge lidenskabeligt elskov, eller ægte intimitet. Selv ældre og kronisk syge mennesker kan nyde godt af et robust sexliv.

Den anden grund er, at med mindre du virkeligt nyder, den manglende sex med din partner, så er den eneste du snyder faktisk dig selv. Hvis du virkeligt ikke syntes at sex interesserer dig for øjeblikket, så tænker du sikkert “Jamen, jeg føler mig ikke snydt”, men prøv engang og tænk tilbage på et tidspunkt, hvor sex faktisk betød noget for dig. Hvor det gav mening. Prøv engang at tænk tilbage, og prøv at husk den vidunderlige følelse. Prøv at tænk over, hvordan det føles at være en mere lidenskabelig og sensuel person. Følte du dig ikke mere i live? Var det ikke sjovere dengang?

Når du tænker tilbage på tidspunkter, hvor tingene var bedre mellem jer seksuelt, kan du spørge dig selv om, hvad der skete med din passion, og hvad der forårsagede dette skifte. Du kan også spørge dig selv, om du nogensinde kommer til at føle det samme som dengang. Måske er det sådan, at jo mere din partner har presset på for mere sex, jo mere har du bakket væk. Faktisk er det ganske muligt, at katten og musen dynamikken i forholdet har spillet ind her, og dæmpet din sexlyst. For til sidst at narre dig selv til at tro, at du ikke kan lide sex længere. Men det er nødvendigvis ikke tilfældet. Dine negative følelser, eller apati kan have mere at gøre med selve måden din partner har “jagtet” sex’en.

For at ændre dette, skal en af to ting ske. Din ægtefælle kan stoppe jagten (og du kan tro at dette vil være mit forslag). Eller du kan blive mere proaktiv, for at gøre tingene bedre imellem jer. Da du er den der læser dette, vil jeg kraftigt anbefale, at det er dig der tager ansvaret for at få tingene bragt på plads igen. Du er nødt til at finde ud af, hvilke trin der skal til, for at du føler mere lidenskab og begær. Gør det at føle dig mere sexet til et hobby projekt.

Hvis du ikke gør det, så går du glip af en af livets største glæder, og du går glip af, at føle rigtig intimitet med den person som du elsker. Glem alt om at gøre det her for ægteskabet, eller din partner… Gør det for dig selv!

Hvordan gør du det så? Start med at fortælle din ægtefælle, at du forstår hvorfor han/hun har været utilfreds med jeres sexliv. Men at du nu kommer til, at gøre noget ved det. Hvis svaret er “Ja, det har jeg hørt før”, så lad være med at tage det personligt. Denne form for reaktion er baseret på, at vedkommende har fået troen på det tidligere, men så er blevet skuffet. Bare sig at denne gang er det anderledes, og så lad den ligge der. Brug den som motivations faktor, for her har du chancen for at vise – at DU faktisk havde ret.

2. <h2>Få et lægecheck</h2>
For at eliminere at fysiologiske årsager er grunden til din manglende sexlyst, kan en tur til lægen være på sin plads. Spørg for eksempel om en hormonbehandling, såsom testosteron vil være passende. Vurder om bivirkninger fra eventuelt medicin kan være en årsag. Spørg om naturmedicin, eller kostændringer kan være vejen frem.

3. <h2>Planlæg en tur for både dig, og din partner til en parterapeut, der er uddannet og har erfaring på det seksuelle område.</h2>
Hvis du er mand, hvis sexlyst er styrtdykket, på grund af seksuelle problemer, som for eksempel impotens eller præstationsangst, kan en certificeret sexolog, lære dig mange forskellige teknikker for at overvinde disse hindringer. Du kan også overveje om viagra kan hjælpe dig. Der er desuden kommet et seksuelt hjælpemiddel, der faktisk kan give mænd orgasme, selv om deres penis ikke er erigeret. Du kan se produktet <a href=”http://dildo-priser.dk/hot-octopuss-pulse-penis-vibrator/” target=”_blank”>her</a>.

Jeg ved, at det kan være svært for en mand at indrømme, hans sexlyst er lav og måske endnu sværere, at bede om hjælp til at få det rettet. Men jeg vil alligevel opfordre dig til at gøre det. Du er nødt til at tilsidesætte din stolthed, og få dit sexliv og ægteskab tilbage på sporet. Din kone er måske forstående lige nu, men hvis du venter med at få gjort noget ved problemet, så er det ikke sikkert hun er der.

4. <h2>Bekymre dig, om din ægtefælles følelser</h2>
Selvom du har haft gyldige grunde, til ikke at være i stødet. Så håber jeg det nu er klart for dig, at din ægtefælle sandsynligvis har følt sig såret, og afvist på grund af det. Jeg ved, det ikke har været din hensigt, langt fra. Men det er en den af den proces, der nu skal finde sted mellem jer to, at involvere dig i din partner, for at få han/hende til at føle sig bedre tilpas. Her er et par forslag du med fordel kan bruge.

Flirt!! Hvis du tænker tilbage til de tidlige tider i dit forhold, vil jeg vædde med, at i begge var meget mere flirtende. Jeg vil vædde med, at der var små klap i bagdelen, et kys i øjet, et vindkys på tværs af et overfyldt rum. Lette små berøringer i forbifarten, et skummelt smil og så videre. Denne form for leg er en vigtig del af det, at holde lidenskaben i live. Læg mere energi i, at lade din ægtefælle vide han/hun er attraktiv ved at flirte mere.

Sig ikke bare nej – Hvis du ikke er i stødet, hvilket du ikke altid vil være, så er det ok at sige nej. Du skal ikke føle det er en dårlig ting. Men hvis du siger nej, er det vigtigt at lave et alternativt forslag. Måske senere på dagen, måske i morgen. Eller, bare fordi du ikke selv er i humør til sex, så kan du jo godt glæde din partner. Selvom din partner måske prøver på, at overbevise dig om at han/hun ikke er interesseret i noget seksuelt, hvis ikke du med på den. Så overbevis ham/hende om det modsatte. Da din sexlyst er lavere end din ægtefælles, så er der intet galt i, at tilfredsstille din ægtefælle, når han/hun er i humør til det. Overbevis din ægtefælle om, at du virkeligt føler dig godt tilpas ved at give ham/hende tilfredsstillelse.

5. <h2>Se de små tegn</h2>
Har du nogensinde haft en flygtig tanke om, at din partner ser godt ud i aften. Eller, at du kan lide hans/hendes parfume? Eller måske du ser en person eller scene i TV’et der sætter dig i et lidt lummert humør? Hvad ja, SUPER! Dette er et godt udgangspunkt. Tag handling på det. Når du føler det mindste begær, så følg op på det.

6. <h2>På med løbeskoene</h2>
En der løber siger altid, at det er ikke det at løbe der er svært. Det er at tage løbeskoene på. Sådan er det også med sex. Jeg ville ønske, jeg havde en krone for hver gang jeg have hørt en person sige “Jeg var virkeligt ikke i humør til sex, men da først vi kom i gang var det dejligt alligevel”. Men selv de gange hvor folk nærmest skulle trækkes i gang, så har de alligevel nydt det efterfølgende.

I modsætning til sidste forslag, hvor du skulle kigge efter de små tegn, påstår jeg nu, at selv om du ikke er tændt overhovedet, så kan du stadig godt nyde sex, og prøve at komme din partners tilnærmelser i møde. Hvis du presser dig selv lidt, vil du opleve, at selv små kærtegn og berørelser vil få dig i stødet. Giv det lidt tid, du vil med garanti selv blive overrasket. Så på med løbeskoene, bare gør det.

7. <h2>Fokuser på undtagelserne</h2>
I din søgen efter at finde ud hvad du tænder på, bør du fokusere på undtagelserne. Prøv at find ud af, hvad der fik dig til at tænde tidligere. Genkald dig de gange du har følt dig sexet, og spørg dig selv – Hvad gjorde du anderledes dengang? Var det på grund af mere tid til forspillet? Var det sex i forskellige stillinger? På forskellige tidspunkter af dagen? Var du i bedre form dengang? Var din partner? Brugte i hjælpemidler, så som sexlegetøj?

Når du begynder at stille dig selv disse spørgsmål, vil du bemærke at, nogle af betingelserne enten ikke er til stede mere, eller ikke en del af dit liv mere. For eksempel vil folk sige, at sex var bedre før de fik børn. Så vidt jeg ved, er det at få børn en beslutning man ikke kan fortryde. Hvis nogle af de betingelser du har sat op, ikke kan lade sig gøre – Så spørg dig selv – Hvad var anderledes dengang? Og ikke mindst – Hvordan kan det at have børn gøre tingene anderledes?

Folk siger ofte, at det var muligt at være mere spontan. Selv om det er umuligt, at være helt så spontan når man har børn, så kan du helt sikkert planlægge dig ud af det. Spørg venner, eller svigerforældre om de vil tage børnene natten over. Planlæg en weekend for bare jer to. Med andre ord, selvom det ikke bliver perfekt, og nøjagtigt ligesom før, så kan du arrangere dit liv sådan, at nogle af de ting du efterlyste, rent faktisk kan lade sig gøre.

8. <h2>Eksperimenter</h2>
Seksuelle relationer bliver ofte kedelige hvis du gør det samme om og om igen. Beslut dig for, at være lidt mere eventyrlysten, og prøve ting du ikke har prøvet før. Det kunne være du fandt glæde i det. Udforsk og eksperimenter, indtil du ved nøjagtigt hvad du tænder på. Kan du lide rygmassage, varme bade, sexet undertøj, berøringer visse steder mere end andre, skal det være langsomt eller hurtigere? Mulighederne er uendelige.

9. <h2>Tal åbent om dine præferencer</h2>
Når du begynder at få en ide om hvad du kan lide, og ikke lide, er du nødt til at åbne dig op, og fortælle det åbent til din partner. Der er intet at være flov over. Med mindre du springer ud i det, og taler åbent om det, så kommer du ikke langt. Du kommer ikke langt med –  “Jeg vil foretrække vi elsker, mere end vi har bare har sex”. Du skal fortælle hvad det vil sige for dig at elske. Du kan for eksempel sige, “for mig føles det mere kærligt og intimt hvis vi bruger mere tid på at kysse imens, og kigge hinanden i øjnene under samleje.”, eller “Når du rører mit hår, eller mit ansigt, føles det rart, og mere som om vi elsker”. Det kan føles underligt at være så specifik omkring dine seksuelle præferencer, men din partner vil bedre kunne forstå hvad du mener.

Nogle gange er det svært, at sætte ord på de ting der tænder dig. Hvis du har det sådan, så tilbyd en demonstration. Vis din ægtefælle hvad der skal gøre. Hvis det er ubehageligt for dig, så overvej at læs en bog om sexlivet sammen. Læs den i sengen sammen, og der opstår hurtigt nogle steder i bogen, hvor det er oplagt at snakke om det. Hvis det at tale sammen virker skræmmende, så prøv at opsøg en sexolog.

10. <h2>Gør noget ved dit selvværd og dit syn på livet</h2>
Hvis personlige ting hindrer dig i, at føle godt om dig selv og dit liv, så er det på tide at give dig selv et spark bagi. Du kan ikke stole på, at ægteskabet er den eneste kilde til din lykke. Alle må tage ansvar for deres egen mentale sundhed. Hvis du føler dig nedtrykt, er det på tide at gøre noget ved det. Forkæl dig selv. Tilbring tid sammen med vennerne. Tag et aftenkursus. Find en ny hobby. Træn regelmæssigt. Skær ned, eller endnu bedre – Fjern alkohol og tobak. Læs en god bog. Bare vær god ved dig selv.

Mange gange er det ofte sådan, at folk stopper med at lide sex, når de stopper med at kunne lide deres eget udseende. Et dårligt billede af sig selv, kan gøre folk ekstrem selvbevidste. Det kan gøre, at de folk helst undgår seksuelle handlinger, eller gøre dem så anspændte, at de på ingen måde nyder det. Hvis du er en af de personer, så bliver du nødt til at gøre noget ved din selvopfattelse. Hvis du er kommet ud af form, eller har taget lidt for meget på, så er det på tide at spise bedre, og dyrke noget motion. Fordelen ved at være i form, rækker langt ud over et bedre sexliv. Du vil føle det meget bedre med dig selv, du vil se bedre ud, og du vil forblive rask i længere tid.

11. <h2>Arbejd på dit forhold</h2>
Hvis din manglende sexlyst skyldes negative følelser omkring dig ægteskab, eller din ægtefælle, så er det på tide at gøre noget konstruktivt ved det. Du er nødt til at tage ansvaret for, at gøre tingene bedre. Tilmeld jer hos en parterapeut, lær nye kommunikationsformer og metoder til at håndtere konflikter. Hvis din partner ikke vil med, så gå alene. Du skal ikke stå midt i dødvande.

Alt hvad du skal gøre for at komme videre, er at vælte den første dominobrik i spillet. Vis din ægtefælle mere kærlighed og opmærksomhed, og se de resultater det kan skabe. Hvis du er den der ønsker mere sex, så tag en dyb indånding – Flere oplysninger er på vej til dig.

<em>Kilde: <a href=”http://www.psychologytoday.com/blog/divorce-busting/201001/11-tips-the-spouse-lower-sex-drive” target=”_blank”>Psycolology today</a></em>

Se også

Danmark har fået en digital sexclub

Danmark har fået en digital sexklub – skal du lege med? Danmarks nye frække sex-univers …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *